The Blog


In de brievenbus een ontzettend leuke uitnodiging van een grote zakelijke vereniging waarvan ik net lid ben geworden, om een kopje koffie te komen drinken. Op de uitnodigingskaart zie ik de gezichten van alle medewerkers met naast elke foto een hokje waarin ik een kruisje kan zetten. Het lijkt mij zinvol om de medewerkers die ik nog niet ken te spreken en kruis de voor mij onbekenden aan. Dit zijn er vier. Ik ben benieuwd naar het verloop juist ook omdat ik zelf bij de lancering van mijn website eind vorig jaar een soortgelijke actie heb gedaan met als resultaat leuke reacties en interessante ontmoetingen.

Vrij snel na het terugsturen van de kaart word ik gebeld voor een afspraak. Heel stellig hoor ik dat een afspraak met vier medewerkers natuurlijk niet kan. Er is voor mij een keuze gemaakt en met deze persoon ga ik koffiedrinken.

Tijdens het koffiedrinken hoor ik dat mijn handelen onderwerp van gesprek is geweest. Ze hadden niet voorzien dat iemand meerdere kruisjes zou zetten. In mijn gedachten leg ik een link naar leiderschap en daarbij hoort dat je je bewust bent van de consequenties van je handelen. En voor zover je de consequenties niet hebt voorzien dat je ze wel zelf draagt. In dit geval dus op de één of andere manier tegemoet komen aan de kenbaar gemaakte wens om met vier medewerkers in gesprek te gaan. Nu ben ik door de uitnodiging enthousiast geworden, heb bewust gekozen voor de tijdsinvestering met vier personen en vervolgens ontvang ik drie weigeringen!koffie2

Wat ik dan wel weer leuk vind is dat mijn gesprekspartner zegt dat dit een les is. Als professional word ik blij als mijn bijdrage leidt tot een verandering of een inzicht. En een volgende keer zal op de uitnodiging staan dat het gaat om één kopje koffie :-).