Category: MWeetje


Ik wens je

FIJNE FEESTDAGEN

en een

GELUKKIG NIEUWJAAR!

 

 

Best vermoeiend toch al die berichten van degenen die zich heel erg druk maken om jouw privacy?

Op zich is het natuurlijk een goede zaak dat zelfstandigen en bedrijven zorgvuldig omgaan met jouw persoonsgegevens. Ik vind het niet meer dan normaal dat je de gegevens van een ander alleen gebruikt voor het doel waarvoor je deze hebt gekregen en de gegevens op een goede manier beschermt. Dat doe je gewoon, daar hoef je niet direct een mail over te sturen. De berichten zijn ingegeven door de angst voor hoge boetes. En niet de intrinsieke motivatie om zo goed mogelijk met jouw persoonlijke informatie om te gaan. Een bericht puur voor de vorm, vanuit het idee dat dit zou moeten.

Collage 'Pro Forma' tot 2 juli 2018 te zien   expositie 24K XL  Het MOW te Bellingwolde.

Collage ‘Pro Forma’
tot 2 juli 2018 te zien expositie 24K XL
Het MOW te Bellingwolde.

‘Doen omdat het moet’ kost energie en je wordt er zelf niet blij van.

De ander ook niet!

 

 

kkvkdef

Na twee jaar weer een teken van leven op mijn website. De oorverdovende stilte hier betekent allerminst dat er in real life niets gebeurt. Halverwege 2015 maakt een ontsteking aan mijn schildklier dat ik 9 maanden op de bank zit, letterlijk en figuurlijk. Gedwongen door mijn lichaam ervaar ik wat ik anderen adviseer om tijdig en regelmatig te doen namelijk rust nemen. En ja, dat ‘nietsdoen’ leidt uiteindelijk tot tal van nieuwe inzichten en creativiteit. Zo maak ik nu collages en ga deze eind dit jaar exposeren (http://www.vanderwerff.exto.nl).  In 2016 heb ik ook mijn rol als klankbord weer opgepakt. Hele interessante gesprekken en trajecten waardoor mijn website even uit beeld is geraakt. Degenen die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van hun persoonlijk leiderschap en overwegen om mijn hulp daarbij in te roepen kijken toch even op mijn website en een aantal heeft gelukkig als feedback gegeven dat de actualiteit te wensen overlaat. Aangezien ik zelf zeg dat ik deze site vooral heb ter bevestiging dat ik als Magrietvanderwerff.nl besta ga ik deze natuurlijk wel levend houden :-)!

 

In de brievenbus een ontzettend leuke uitnodiging van een grote zakelijke vereniging waarvan ik net lid ben geworden, om een kopje koffie te komen drinken. Op de uitnodigingskaart zie ik de gezichten van alle medewerkers met naast elke foto een hokje waarin ik een kruisje kan zetten. Het lijkt mij zinvol om de medewerkers die ik nog niet ken te spreken en kruis de voor mij onbekenden aan. Dit zijn er vier. Ik ben benieuwd naar het verloop juist ook omdat ik zelf bij de lancering van mijn website eind vorig jaar een soortgelijke actie heb gedaan met als resultaat leuke reacties en interessante ontmoetingen.

Vrij snel na het terugsturen van de kaart word ik gebeld voor een afspraak. Heel stellig hoor ik dat een afspraak met vier medewerkers natuurlijk niet kan. Er is voor mij een keuze gemaakt en met deze persoon ga ik koffiedrinken.

Tijdens het koffiedrinken hoor ik dat mijn handelen onderwerp van gesprek is geweest. Ze hadden niet voorzien dat iemand meerdere kruisjes zou zetten. In mijn gedachten leg ik een link naar leiderschap en daarbij hoort dat je je bewust bent van de consequenties van je handelen. En voor zover je de consequenties niet hebt voorzien dat je ze wel zelf draagt. In dit geval dus op de één of andere manier tegemoet komen aan de kenbaar gemaakte wens om met vier medewerkers in gesprek te gaan. Nu ben ik door de uitnodiging enthousiast geworden, heb bewust gekozen voor de tijdsinvestering met vier personen en vervolgens ontvang ik drie weigeringen!koffie2

Wat ik dan wel weer leuk vind is dat mijn gesprekspartner zegt dat dit een les is. Als professional word ik blij als mijn bijdrage leidt tot een verandering of een inzicht. En een volgende keer zal op de uitnodiging staan dat het gaat om één kopje koffie :-).

2015

Afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik het ondersteunen van leiders het allerleukste vind en hiermee de beste resultaten boek. Vanaf nu ga ik me hierin verder specialiseren. En….focus geeft energie!

Bij deze heldere koers hoort een nieuwe website. Dank aan Ivo van den Brink  (Business Rocketeer) voor de hulp hierbij. Baudewijn Neumann en Hélène Kleinsmit bedankt voor de foto’s.